Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Albert Achterhes Profronde van Drenthe dwars door Drenthe

Ronde van Drenthe géén etappekoers maar in het kader van het Olympisch plan 2028, Drenthe beweegt, Ronde van Drenthe – Dwars door Drenthe met een overkoepelend Drentheklassement.

De Ronde van Drenthe vindt dit jaar voor de vijftigste keer plaats. De profs rijden de ‘Hel van het Noorden’ op zaterdag 10 en zondag 11 april. Het is echter geen tweedaagse etappekoers meer. Tijdens deze speciale jubileumeditie worden twee 1.1. wedstrijden verreden: op zaterdag de Albert Achterhes Profronde en op zondag Dwars door Drenthe. Elke dag heeft een winnaar.

Zaterdag 10 april is Hoogeveen start- en finishplaats van de Albert Achterhes Profronde . In het parcours  zijn 11 gemeenten opgenomen. Zondag 11 april wordt in Meppel gestart voor de  Dwars door Drenthe en eindigt in Hoogeveen.  Deze opzet past volgens de organisatie heel goed in het Drents Olympisch Plan 2028, want de renners koersen door bijna alle gemeenten in de provincie. Het evenement is in een halve eeuw uitgegroeid tot een toonaangevende klassieker in Nederland en wordt door de nu gekozen opzet breed gedragen in geheel Drenthe.

Zaterdag 10 april zal RTV Drenthe (in samenwerking met de NOS) de Albert Achterhes Profronde en de Univé Wereldbeker voor vrouwen live op de televisie uitzenden. Op zondag 11 april zendt RTV Drenthe een samenvatting uit van Dwars door Drenthe en de Novilon Eurocup voor vrouwen.

vrijdag 26 maart 2010