Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Actie UMCG

Vandaag bezocht de ‘goedheiligvrouw’ van de Ronde van Drenthe, Femmy van Issum, het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Ze verraste coördinator fondsenwerving Barbara Baijens van het ziekenhuis met twee nieuwe kinderfietsjes, diverse Sinterklaas versnaperingen en de inmiddels bekende warme (h)want.

Baijens legde nog eens hoe groot de impact van een ziekenhuisopname op een kind kan zijn. Het vertrouwde om je heen valt weg en maakt plaats voor heel veel onzekerheden. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om het verblijf aangenamer te maken door in te springen op de behoeften van ouder en kind.

De kinderfietsjes zorgen niet alleen voor de broodnodige afleiding maar helpen ook nog eens de mobiliteit van de herstellende kinderen te bevorderen. De Ronde van Drenthe voerde voor het negende jaar op rij actie voor het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG in Groningen. Maar ook Drenthe werd niet vergeten.

Met de opbrengst van de jaarlijkse verloting onder deelnemers van de toerversie van de Ronde van Drenthe en onder de gasten van de wielerwedstrijd werd de afgelopen weken ook het personeel van de covid verpleegafdelingen van verschillende Drentse ziekenhuizen in ’t zonnetje gezet.

Foto's: Sjoerd Looijenga