Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Acht van Westerveld sterft in schoonheid

De vijftiende editie van de Drentse Acht van Westerveld is na twee rondjes van 8,7 kilometer afgebroken. Volgens de jury was het vanwege de sneeuw niet verantwoord verder te fietsen en daarom werd besloten om de rensters geneutraliseerd naar de finish in Dwingeloo te laten rijden.

De wielerkoers was vanwege de kou al met vijftig kilometer ingekort en het parcours was teruggebracht naar een rondje van 8,7 km rond Dwingeloo. Vanuit de ploegleiding was er veel begrip voor de beslissing van de jury. Bij de 145 gestarte rensters zelf was sprake van gemengde gevoelens. Voor sommigen was het voor de allereerste keer in hun carrière dat ze dergelijke omstandigheden hadden meegemaakt. Verschillende deelneemsters gingen na afloop lachend samen op de foto omdat ze wel beseften dat ze onderdeel van een unieke gebeurtenis waren. Weer anderen moesten van hun fiets geholpen worden en smeekten om warme kleding. Van de wedstrijd in Dwingeloo wordt geen uitslag opgemaakt.

 

Organisatrice Femmy van Issum was uiteraard teleurgesteld dat haar feestelijke Drents wielerweekend vol met jubilea zo moest beginnen.  ''Er waren rensters die het onzin vonden en die het toejuichten, maar als de jury en de politie het niet meer verantwoord vinden, sluit ik me daar natuurlijk bij aan. Nu maar duimen voor morgen. Ik hoop toch echt dat er dan ‘normaal’ gekoerst kan worden. Eventueel is er een alternatieve route voorhanden.''

 

De Miron Women’s WorldTour start zaterdag om 13.00 uur op het Raadhuisplein in Emmen. De finish wordt rond 17.00 verwacht aan de Beatrixstraat in Hoogeveen.  Met de Muur van Emmen, de VAM-berg en verschillende keienstroken is de wedstrijd van zaterdag ook zonder sneeuw al zwaar genoeg.