Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

BRS Reclame toerversie Ronde van Drenthe

Zaterdag 14 maart 2015

Je voelt je een “echte wielrenner” tijdens de Albert Achterhes Toerversie Ronde van Drenthe

Voorafgaand aan de wereldbekerwedstrijd voor dames en de profronde van Drenthe voor heren op zaterdag 14 maart kunnen toerrijders de VAM-berg en de keienstroken bedwingen. Ze kunnen net als de “echte wielrenners” ervaren wat het rijden over deze obstakels betekent. Alleen op deze dag hebben zij de mogelijkheid om kennis te maken met de enige echte berg in Drenthe.

Alle routes gaan over deze kuitenbijter die menig wielrenner en -renster in de finale van hun wedstrijd parten speelt. Daarnaast zijn er in de langste routes keienstroken opgenomen. Soms kan er gekozen worden voor het naastgelegen fietspad en soms is er geen alternatief. Deze tocht wordt door veel tourrenners gebruikt ter voorbereiding op de voorjaars klassieker zoals de 11-stedentocht, de Amstel Gold race enz. Onderweg kunnen de deelnemers bij twee verzorgingsposten weer op adem komen. De Stichting Ronde van Drenthe heeft in samenwerking met de TC De Peddelaars de routes uitgezet van 60, 90 of 120 km.

Voor alle afstanden is de start tussen 07.45 uur en 08.45 uur vanuit het Congrescentrum De Tamboer te Hoogeveen. Als echte artiesten vertrek je met je fiets vanuit de foyer naar de koers. Het eerste gedeelte gaat via Stuifzand  en door het mooie natuurgebied  “de Boerenveensche Plassen”. Over klinkerweggetjes en asfalt koerst men naar Ruinen. Via de bossen en de heidevelden van Ruinen en Dwingeloo gaat de route richting Wijster. In Wijster wordt naar de VAM berg gekoerst en klimt men met een max. stijgingspercentage van 22 % naar de top. Boven op de berg is een controlepost en  vindt de eerste ravitaillering plaats. De 60 km. toerrijders koersen dan  terug naar Hoogeveen en de 90 en 120 km koersen via Drijber en Nieuw Balinge naar de keienstrook in het Geeserbos. Hier splitsen deze twee routes. De 90 km koerst verder via  Mantinge  terug naar Wijster. Via de rondweg om het Attero  terrein gaan ze richting  de finish  in Hoogeveen.

Na de routesplitsing met de 90 km. tocht gaan de 120 km. toerrijders richting Gees, Oosterhesselen, Noord Sleen naar hun tweede controle / ravitaillering in café De Haven te Schoonoord. Na Schoonoord wordt richting een 3 km. lange keienstrook gekoerst en vervolgens koers gezet richting Wezeperbrug  naar Orvelte.

Door het historische Orvelte rijdt men op echte oude klinkers  richting Westerbork. Na Westerbork via het natuurgebied “Scharreveld” en Wijster gaan ook deze  toerrijders via de ringweg om het Attero terrein naar de finish te Hoogeveen. Deze is net als voor de wielrenners aan de Alteveerstraat in Hoogeveen

Voor alle toerrijders wacht er na afloop van hun toer in de Tamboer een herinnering en kan men genieten van soep en een broodje.

Kijk voor alle info en mogelijkheid tot voorinschrijven op de website van de Ronde van Drenthe.

De toerversies worden ook dit jaar verreden voor een goed doel. Een deel van het inschrijfgeld gaat dit jaar naar de oncologieafdelingen van de Drentse Ziekenhuizen en het Aleida Kramer afdeling Alzheimer in Coevorden.

Tevens maakt u met uw inschrijfnummer kans op een mooie prijs. Via de website en de Hoogeveensche Courant zal medio mei de uitslag worden bekend gemaakt. die wordt uitgeloot bij de finishlocatie na afloop van Albert