Word ook sponsor

Toerversie Ronde van Drenthe

Zaterdag 14 maart 2015

Toerversie Ronde van Drenthe zaterdag 14 maart 2015.
 
De voorinschrijving van de toerversie Ronde van Drenthe op zaterdag 14 maart is gesloten. U kunt zich echter ook ’s ochtends bij de start aanmelden voor deelname aan een van de drie afstanden.
De inschrijfkosten zijn:
€ 14,- per persoon voor teams (minimaal 5 personen);
€ 14.- voor NTFU/KNWU leden en
€ 17.- voor niet-NTFU/KNWU leden.
 
De starttijd van alle afstanden is tussen 07.45-08.45 uur vanuit Theater - Congrescentrum De Tamboer, Hoofdstraat 17 in Hoogeveen.
 
Tijdens de toerversie worden er foto’s gemaakt van de deelnemers door fotograaf Jochem van de Weg. Na afloop kunt u de gemaakte foto’s op zijn site bekijken en bestellen, www.jochemvandeweg.nl.
 
Bij de start van de toerversie en onderweg is een team van Luppes & Co. Tweewielers aanwezig voor een laatste reparatie aan de fiets. Mocht u pech hebben en dit niet zelf kunnen repareren dan kunt u contact opnemen.

Start en finish

Start en finish vanuit Theater - Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen

Afstanden 60, 90 en 120 km.

Ervaar voorafgaand aan de wereldbekerwedstrijd voor dames en profronde van Drenthe voor heren hoe het is om de VAMberg en de keienstroken te bedwingen. Voel net als de echte ”wielrenners” het genot van het rijden over deze obstakels.

Routes zijn volledig bepijld. Verzorging bij start/finish en onderweg en attentie na afloop.
Op deze dag heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de “enige” berg in Drenthe. Met het deelnemen aan deze toerversie fietst u over de kuitenbijter die menig wielrenner en -renster in de finale van hun wedstrijd parten heeft gespeeld. U kunt nu zelf ervaren wat het is om deze berg te bestrijden! Voor de deelnemers aan de langste afstand staan daarnaast een aantal kilometers onvervalste Drentse keien te wachten. Soms kunt u kiezen voor het naastgelegen fietspad; soms is er geen alternatief.
U kunt verder genieten van de mooie provincie Drenthe via mooie fietspaden en rustige binnenwegen.

De organisatie is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met TC De Peddelaars uit Hoogeveen.
De starttijd van alle afstanden is tussen 07.45-08.45 uur vanuit Theater - Congrescentrum De Tamboer, Hoofdstraat 17 in Hoogeveen. U kunt gratis parkeren op het naastgelegen Prins Mauritsplein. Uiterlijk 08:45 dient u gestart te zijn i.v.m. sluiting van de VAM-berg om 11:00 uur.

Onderweg zullen enkele stempelposten worden ingericht. Verzorging bij start/finish is gratis. De andere controleplaatsen rekenen fietsvriendelijke tarieven. Was- en kleedgelegenheid na de tocht is bij de Turnhal, Vermeerstraat 21 in Hoogeveen.

Inschrijven

De opbrengst gaat gedeeltelijk naar het goede doelen. Dit jaar is gekozen voor de Drentse ziekenhuizen afdelingen Oncologie en in Coevorden voor de afdeling Alzheimer van Zorgcentrum Aleida Kramer.
Met uw inschrijfnummer maakt u tevens kans op een mooie prijs die wordt uitgeloot bij de finishlocatie na afloop van Albert Achterhes  Profronde van Drenthe. De uitslag wordt ook bekend gemaakt op deze site.